Babka kakaowa

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
  • jedna łyżka bułki tartej
  • 25 dag cukru
  • dwa jajka
  • jedna czwarta litra mleka
  • opakowanie proszku do pieczenia
  • dwie łyżeczki kakao prawdziwego
  • Przygotowanie:

    Kakao i mleko zagotować a póxniej ostudzić. Jajka z cukrem utrzec, dodawać kakao, wsypać mąkę i przesianą bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Przy końcu dodać proszek do pieczenia i ponownie wymieszać. 
     Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub nasmarowac tłuszczem, wylać ciasto i piec w 175 stopnich C przez około 60 minut. Gdy babka kakaowa ostygnie, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

    This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s